Nu har det gått 8 månader sedan Coronapandemins effekter drabbade besöksnäringen med full kraft. Vi hamnade alla i en chockartad situation och flera företag tappade alla sina bokningar. Vi har kontinuerligt försökt hålla oss uppdaterade om vilken stöd och hjälp som finns att få för företagen och nu kommer vi återigen att ringa runt och höra hur vi kan stötta våra medlemmar genom dessa svåra tider.


Stöd för företag som drabbats 
Det finns stöd och hjälp att söka för företag som kan uppvisa att de drabbats hårt av konsekvenserna från pandemin. Nytt stöd finns nu även till dig som driver enskild näringsverksamhet!

Den andra vågen är här och restriktionerna har skärpts med det. Från och med den 24 november är det inte tillåtet att samlas fler än 8 personer i allmänna sammankomster. Läs mer om vilka stöd du kan söka genom knapparna nedan. Vill du som medlem ha stöd och hjälp med de olika stöden – hör av dig till oss!


Personalpolicy Covid-19 

Med tanke på den ökade smittspridningen i länet och i landet, med personalens och er säkerhet i åtanke, kommer vi endast att kunna mötas digitalt eller via e-post och telefon fram till dess att Folkhälsomyndigheten meddelar att det är tryggt igen. Klicka på knappen nedan för att hitta kontaktuppgifter till oss.


Frukostseminarium med Marcus Eldh

Nu på torsdag, den 19 november mellan 08:30-09:00 kommer Marcus Eldh från Wild Sweden dela med sig av sina bästa tips om hur man kan locka gäster, trots restriktioner och rådande pandemi. Träffen sker digitalt och fikar var för sig. Länk skickas till de som är anmälda senast den 18 nov.


Norsjökortet
På initiativ av handelsföretagen i Norsjö kommun kommer Norsjö Visitor Center att sälja Norsjökortet, ett presentkort som går att använda hos anslutna företag. För varje sålt Norsjökort kommer 10 kronor att gå till Mervärde Norsjö – finansieringsmodellen för lokal utveckling! Kortet finns tllgängligt för privatpersoner från och med den 28 november men går att förbeställa för företag!


Ny kunskapswebb
Gold of Lapland har beviljats en utvecklingscheck från Region Västerbotten som betyder att vi kommer att sjösätta en ny Kunskapswebb med inloggningsfunktion för våra medlemmar. Där kommer det även finnas information om våra pågående och avslutade projekt, samt möjligheter att köpa tjänster från oss. Kunskapswebben ska vara tillgänglig från början av 2021.


Ny inspirationswebb
Gold of Laplands inspirationswebb,www.goldoflapland.com, kommer att bytas ut till ett modernare verktyg. Den nya hemsidan kommer att ha bättre funktioner, bland annat en kartfunktion där leder, besöksmål och företag kan positioneras på ett snyggare sätt. Vår ambition är att även denna är igång vid årsskiftet!


Webbinarium Arctisen

Projekt Arctisen bjuder in till webbinarium måndagen den 23 november mellan 13:00 – 16:30. Under dagen kommer deltagarna bland annat att få höra från Outi Kugapi, University of Lapland, Dieter Müller, Umeå Universitet, Ulf Hägglund, Destination Jokkmokk, Osvald Jonsson, Fjällhästen AB och Annelie Päiviö, Hotell Akerlund.

PROGRAMPUNKTER:
– Create better understanding between locals and guests in the Arctic
– Turism med kulturell hänsyn? Erfarenheter från svenska Arktis
– Smart specialisering
– Diskussion: Cultural sensitivity och smart specialisering
– Cultural sensitivity ur min horisont

Moderatorer för dagen är Håkan Appelblad, Umeå Universitet och Kjell-Åke Aronsson, Ájtte Svenskt fjäll- och samemuseum (projektkoordinatorer för Sverige i projekt Arctisen). Webbinariet är kostnadsfritt och sänds via Zoom. Anmäl dig genom att skicka ett e-postmeddelande till:

kjell-ake.aronsson@ajtte.com


Trendspaning med Digitala steget

Onsdagen den 9 december mellan 10:00-11:00 bjuder Dgitala steget in till en kostnadsfri trendspaning via Teams.

– Vad händer i omvärlden?
– Vad är nästa trend?
– Hur kan vi förbereda oss?
– Häng med när vi spanar!

Anmälan senast 7 december via länken nedan!


Nya tider för våra nyhetsbrev!

Har du missat att vi kommer byta plattform för våra nyhetsbrev? Vill du fortfarande få våra nyhetsbrev får du gärna följa med till vår nya plats! På grund av GDPR kommer det inte att ske automatiskt, men klicka gärna på länken nedan och återanmäl dig, då riskerar du inte att missa något!


Inbokade aktiviteter

19 nov Frukostseminarium med Marcus Eldh. Digitala Steget
19 nov Digitalt styrelsemöte Gold of Lapland
19 nov Webinarium om berättande. Värd: Region Västerbotten Turism
23 nov Webinarium projekt ARCTISEN
26 nov Information om Västerbotten Experience. Värd: Region Västerbotten Turism

1 dec Mat i fokus. Värd: Länsstyrelsen i Västerbotten.
3 dec Styrgruppsmöte ”Digitala steget”
9 december Trendspaning Digitala Steget
17 dec LAG-möte Leader fiskeområde Vindelälven

31 dec Handelsprojektet Lycksele avslutas


Håll huvudet kallt, hjärtat varmt och händerna rena hälsar vännerna vid Gold of Lapland!