PÅGÅENDE PROJEKT

VÄSTERBOTTEN SWEDEN

Projektet ska arbeta för att sammanföra, kunskapshöja och exponera företag inom Västerbottens besöksnäring med inriktning på export. Under det gemensamma platsvarumärket Västerbotten Sweden ska projektet verka för att fler företag exporterar kvalitetssäkrade, hållbara upplevelser och erbjudanden till den internationella gästen.

REGGAE – REGENERATIVE NATURE TOURISM

Projektet syftar till att främja tillgänglig och regenerativ turism och att öka välbefinnandet för entreprenörer i projektområdet. Regenerativ turism betraktas som ett transformerande tillvägagångssätt som syftar till att uppfylla turistplatsernas potential att blomstra och skapa positiva nettoeffekter genom att öka den regenerativa förmågan hos mänskliga samhällen och ekosystem.

SMAKA PÅ VINDELÄLVEN

Måltider & måltidsupplevelserna blir viktigare och viktigare för helhetsupplevelsen och i flera fall reser människor till en plats där måltiderna är den huvudsakliga reseanledningen. Projektgeografin utgörs av kommunerna vid Vindelälvens avrinningsområde: Norsjö, Malå, Lycksele, Vindeln, Sorsele, Vännäs, Arjeplog och Umeå. Hållbarhet och landsbygdsutveckling kommer att genomsyra projektet som ska arbeta för fler och bättre måltidsupplevelser.

LYCKSELE VISITOR CENTER

Syftet med samarbetsprojektet är att skapa Lycksele Visitor Center som ska vara öppet och välkomna alla och ha en lokal profil. Lycksele Visitor Center ska arbeta med utveckling av handels- och besöksnäringen i samverkan med förenings- och näringslivet och kommunen samt fortsätta tillhandahålla besöksinformation – vi gör det tillsammans och långsiktigt. Lycksele Visitor Center ska bidra till det attraktiva Lycksele.

Malå samhälle vinter

MALÅ VISITOR CENTER

Projekt Malå Visitor Center jobbar för att möjliggöra samarbeten och utveckling inom besöksnäringen i Malå kommun i samverkan med föreningsliv, näringen och kommunen. Projekt Malå Visitor Center ska bidra till ett attraktivt Malå.

NORSJÖ VISITOR CENTER

Projekt Norsjö Visitor Center arbetar aktivt med att stärka och utveckla besöksnäringen i Norsjö kommun, både företag inom besöksnäringen och utbudet av upplevelser, aktiviteter och besöksmål. Norsjö Visitor Center ska vara Norsjös fönster utåt och besökarnas informationsportal.

LOKALA ERFARENHETER, LOKALA MÖJLIGHETER

KARIN FÄLLMAN STENLUND

VERKSAMHETSLEDARE

Karin har, tillsammans med medarbetare och styrelse, arbetat för länets besöksnäring sedan 2003 och Guldriket. Sedan dess har hon lett skutan Gold of Lapland med en klok och varm hand. Jobbar mest från Norsjökontoret.

CECILIA WALLINDER

DESTINATIONSUTVECKLARE

Cecilia är utbildad reseproducent och har arbetat inom besöksnäringen sedan 2011. Till Gold of Lapland återvände hon 2017 och är en stark förespråkare för biosfärområden och har alltid nära till ett gott skratt. Jobbar mest från Norsjökontoret.

MARINO CARLSSON

DESTINATIONSUTVECKLARE

Marino har arbetat på Gold of Lapland sedan 2016. Konceptutveckling är en av paradgrenarna där Motorveckan, Höjdpunkten och Arena Älven, för att nämna några, ligger honom varmt om hjärtat. Utgår från Visitor Center i Lycksele. Årets Västerbottning 2023! 

FELICIA MORÉN

DESTINATIONSUTVECKLARE

Med en kandidatexamen i turismvetenskap och många års erfarenhet från föreningslivet fick vi oss en idérik och utvecklingsdriven kollega, allt som oftast med flera bollar i luften. Felicia jobbar främst från Norsjökontoret.

ANNA ISRAELSSON

DESTINATIONSUTVECKLARE

Anna är utbildad journalist och har över 15 års erfarenhet inom mediebranschen. 2020 återvände hon med familjen till inlandet och den självklara platsen att bo och leva på, Malå! Anna jobbar mest från sitt kontor på Tjamstan Hotell

FLORIANE COLONNIER

PROJEKTLEDARE REGGAE

Född och uppvuxen i Frankrike, och motvilligt meddragen på solsemestrar när allt hon önskade var att få åka till kylan! Efter hon spenderat tid i såväl finska Lappland som på Island, bosatte hon sig tillslut i Svansele, Norsjö kommun. Floriane är vår absoluta stjärna när det kommer till hållbarhetsarbete, en fråga hon verkligen brinner för.

ANNELIE PERSSON

ÖVERGRIPANDE PROJEKTLEDARE VÄSTERBOTTEN SWEDEN

“Gold of Lapland är en ledande verksamhet i Västerbotten som alltid försöker hitta ny möjligheter och utvecklingsprojekt inom regionen.”

DONALD ERIKSSON • ORDFÖRANDE

SENASTE NYHETSBREV