PÅGÅENDE PROJEKT

VÄSTERBOTTEN SWEDEN

Projektet ska arbeta för att sammanföra, kunskapshöja och exponera företag inom Västerbottens besöksnäring med inriktning på export. Under det gemensamma platsvarumärket Västerbotten Sweden ska projektet verka för att fler företag exporterar kvalitetssäkrade, hållbara upplevelser och erbjudanden till den internationella gästen.

SMAKA PÅ VINDELÄLVEN

Måltider & måltidsupplevelserna blir viktigare och viktigare för helhetsupplevelsen och i flera fall reser människor till en plats där måltiderna är den huvudsakliga reseanledningen. Projektgeografin utgörs av kommunerna vid Vindelälvens avrinningsområde: Norsjö, Malå, Lycksele, Vindeln, Sorsele, Vännäs, Arjeplog och Umeå. Hållbarhet och landsbygdsutveckling kommer att genomsyra projektet som ska arbeta för fler och bättre måltidsupplevelser.

Arena älven- Sommar

Med detta projekt vill vi lyfta ett område som en ny mötesplats sommartid för såväl besökare som lokalbefolkningen. Här ska rörelse, rekreation och tillgänglighet vara i fokus. Platsen skall efter projektet vara en naturlig mötesplats där träning, möten och återhämtning sker utan beroende av arrangör men också vara en attraktiv plats för utveckling av nya produkter. Helt enkelt skapa en attraktiv plats för många. Detta skall göras genom att etablera bra samarbeten, naturhinder som främjar rörelserikedom, lekplats, tillgänglighetsanpassade ytor i absolut närhet till vatten, belysning och markarbeten för att underlätta rörelse. Evenemang skall hjälpa till att lyfta platsen.

LYCKSELE VISITOR CENTER

Syftet med samarbetsprojektet är att skapa Lycksele Visitor Center som ska vara öppet och välkomna alla och ha en lokal profil. Lycksele Visitor Center ska arbeta med utveckling av handels- och besöksnäringen i samverkan med förenings- och näringslivet och kommunen samt fortsätta tillhandahålla besöksinformation – vi gör det tillsammans och långsiktigt. Lycksele Visitor Center ska bidra till det attraktiva Lycksele.

Malå samhälle vinter

MALÅ VISITOR CENTER

Projekt Malå Visitor Center jobbar för att möjliggöra samarbeten och utveckling inom besöksnäringen i Malå kommun i samverkan med föreningsliv, näringen och kommunen. Projekt Malå Visitor Center ska bidra till ett attraktivt Malå.

NORSJÖ VISITOR CENTER

Projekt Norsjö Visitor Center arbetar aktivt med att stärka och utveckla besöksnäringen i Norsjö kommun, både företag inom besöksnäringen och utbudet av upplevelser, aktiviteter och besöksmål. Norsjö Visitor Center ska vara Norsjös fönster utåt och besökarnas informationsportal.

NORSJÖ FISKEDESTINATION

Norsjö Fiskedestination är projektet som syftar att främja samarbeten som tillgängliggör och synliggör fisket i Norsjö kommun. Vi jobbar ihop med lokala fiskeföreningar och FVOs för att uppnå målen; att skapa ett digitalt och fysiskt fiskecenter samt marknadsföra Norsjö som fiskedestination.

LOKALA ERFARENHETER, LOKALA MÖJLIGHETER

KARIN FÄLLMAN STENLUND

VERKSAMHETSLEDARE

Karin har, tillsammans med medarbetare och styrelse, arbetat för länets besöksnäring sedan 2003 och Guldriket. Sedan dess har hon lett skutan Gold of Lapland med en klok och varm hand. Jobbar mest från Norsjökontoret.

CECILIA WALLINDER

DESTINATIONSUTVECKLARE

Cecilia är utbildad reseproducent och har arbetat inom besöksnäringen sedan 2011. Till Gold of Lapland återvände hon 2017 och är en stark förespråkare för biosfärområden och har alltid nära till ett gott skratt. Jobbar mest från Norsjökontoret.

VICTOR WORONOWICZ

MEDLEMSANSVARIG

Arbetar med tjänstedesign, kunddriven affärsutveckling och digitala lösningar för verksamheter. Metodisk och flerspråkig världsmedborgare med bakgrund i USA, Frankrike, Schweiz, Skottland och Polen. Brinner för att fler besökare ska upptäcka norra Sverige!
Jobbar mest från Umeå.
Marino Carlsson

MARINO CARLSSON

DESTINATIONSUTVECKLARE

Marino är energirik och har många bollar i luften. Konceptutveckling är en av paradgrenarna där han utvecklat nya Motorsporter och var bland annat med och startade upp Motorveckan. Arena Älven och platsutveckling ligger varmt om hjärtat. Utgår från Visitor Center i Lycksele.

ANNA ISRAELSSON

DESTINATIONSUTVECKLARE

Anna är utbildad journalist och har över 15 års erfarenhet inom mediebranschen. 2020 återvände hon med familjen till inlandet och den självklara platsen att bo och leva på, Malå.

FELICIA MORÉN

DESTINATIONSUTVECKLARE

Idérik och utvecklingsdriven turismvetare med många bollar i luften. Jobbar mest från Norsjökontoret.

JENNY EKLUND

PROJEKTKOORDINATOR

Processleder den gemensamma satsningen Västerbotten Sweden. Engagerad och driven person som vill bidra till att Västerbottens position stärks i landet och världen. Har arbetat med regionala utvecklingsfrågor i många år, inom platsutveckling, innovation och kommunikation.
Jobbar mest från Vindeln-Ånäset, med utsikt över vår vackra sjö. 

CARO SCHAFER

KOMMUNIKATÖR

Föddes i Schweiz med asiatiska och kanadensiska rötter. Bosatte sig i underbart vackra Sandsjön (Sorseles kommun) för mer än tio år sedan. Hon är utbildad kommunikatör. Att sätta rätt ord och bild till ungefär allt inom turism och platsutveckling ligger henne varmt om hjärtat. Kommer att jobba mest från Sandsjön.

“Gold of Lapland är en ledande verksamhet i Västerbotten som alltid försöker hitta ny möjligheter och utvecklingsprojekt inom regionen.”

DONALD ERIKSSON • ORDFÖRANDE

SENASTE NYHETSBREV