PÅGÅENDE PROJEKT

VÄSTERBOTTEN SWEDEN

Projektet ska arbeta för att sammanföra, kunskapshöja och exponera företag inom Västerbottens besöksnäring med inriktning på export. Under det gemensamma platsvarumärket Västerbotten Sweden ska projektet verka för att fler företag exporterar kvalitetssäkrade, hållbara upplevelser och erbjudanden till den internationella gästen.

REGGAE – REGENERATIVE NATURE TOURISM

Projektet syftar till att främja tillgänglig och regenerativ turism och att öka välbefinnandet för entreprenörer i projektområdet. Regenerativ turism betraktas som ett transformerande tillvägagångssätt som syftar till att uppfylla turistplatsernas potential att blomstra och skapa positiva nettoeffekter genom att öka den regenerativa förmågan hos mänskliga samhällen och ekosystem.

SMAKA PÅ VINDELÄLVEN

Måltider & måltidsupplevelserna blir viktigare och viktigare för helhetsupplevelsen och i flera fall reser människor till en plats där måltiderna är den huvudsakliga reseanledningen. Projektgeografin utgörs av kommunerna vid Vindelälvens avrinningsområde: Norsjö, Malå, Lycksele, Vindeln, Sorsele, Vännäs, Arjeplog och Umeå. Hållbarhet och landsbygdsutveckling kommer att genomsyra projektet som ska arbeta för fler och bättre måltidsupplevelser.

LYCKSELE VISITOR CENTER

Syftet med samarbetsprojektet är att skapa Lycksele Visitor Center som ska vara öppet och välkomna alla och ha en lokal profil. Lycksele Visitor Center ska arbeta med utveckling av handels- och besöksnäringen i samverkan med förenings- och näringslivet och kommunen samt fortsätta tillhandahålla besöksinformation – vi gör det tillsammans och långsiktigt. Lycksele Visitor Center ska bidra till det attraktiva Lycksele.

Malå samhälle vinter

MALÅ VISITOR CENTER

Projekt Malå Visitor Center jobbar för att möjliggöra samarbeten och utveckling inom besöksnäringen i Malå kommun i samverkan med föreningsliv, näringen och kommunen. Projekt Malå Visitor Center ska bidra till ett attraktivt Malå.

NORSJÖ VISITOR CENTER

Projekt Norsjö Visitor Center arbetar aktivt med att stärka och utveckla besöksnäringen i Norsjö kommun, både företag inom besöksnäringen och utbudet av upplevelser, aktiviteter och besöksmål. Norsjö Visitor Center ska vara Norsjös fönster utåt och besökarnas informationsportal.

LOKALA ERFARENHETER, LOKALA MÖJLIGHETER

KARIN FÄLLMAN STENLUND

VERKSAMHETSLEDARE

Karin har, tillsammans med medarbetare och styrelse, arbetat för länets besöksnäring sedan 2003 och Guldriket. Sedan dess har hon lett skutan Gold of Lapland med en klok och varm hand. Jobbar mest från Norsjökontoret.

CECILIA WALLINDER

DESTINATIONSUTVECKLARE

Cecilia är utbildad reseproducent och har arbetat inom besöksnäringen sedan 2011. Till Gold of Lapland återvände hon 2017 och är en stark förespråkare för biosfärområden och har alltid nära till ett gott skratt. Jobbar mest från Norsjökontoret.

Marino Carlsson

MARINO CARLSSON

DESTINATIONSUTVECKLARE

Marino är energirik och har många bollar i luften. Konceptutveckling är en av paradgrenarna där han utvecklat nya Motorsporter och var bland annat med och startade upp Motorveckan. Arena Älven och platsutveckling ligger varmt om hjärtat. Utgår från Visitor Center i Lycksele.

ANNA ISRAELSSON

DESTINATIONSUTVECKLARE

Anna är utbildad journalist och har över 15 års erfarenhet inom mediebranschen. 2020 återvände hon med familjen till inlandet och den självklara platsen att bo och leva på, Malå.

FELICIA MORÉN

DESTINATIONSUTVECKLARE

Idérik och utvecklingsdriven turismvetare med många bollar i luften. Jobbar mest från Norsjökontoret.

CARO SCHAFER

(TJÄNSTLEDIG) KOMMUNIKATÖR

Föddes i Schweiz med asiatiska och kanadensiska rötter. Bosatte sig i underbart vackra Sandsjön (Sorseles kommun) för mer än tio år sedan. Hon är utbildad kommunikatör. Att sätta rätt ord och bild till ungefär allt inom turism och platsutveckling ligger henne varmt om hjärtat. Kommer att jobba mest från Sandsjön.

“Gold of Lapland är en ledande verksamhet i Västerbotten som alltid försöker hitta ny möjligheter och utvecklingsprojekt inom regionen.”

DONALD ERIKSSON • ORDFÖRANDE

SENASTE NYHETSBREV