PÅGÅENDE PROJEKT

VÄSTERBOTTEN SWEDEN
Projektet ska arbeta för att sammanföra, kunskapshöja och exponera företag inom Västerbottens besöksnäring med inriktning på export. Under det gemensamma platsvarumärket Västerbotten Sweden ska projektet verka för att fler företag exporterar kvalitetssäkrade, hållbara upplevelser och erbjudanden till den internationella gästen.
SMAKA PÅ VINDELÄLVEN
Måltider & måltidsupplevelserna blir viktigare och viktigare för helhetsupplevelsen och i flera fall reser människor till en plats där måltiderna är den huvudsakliga reseanledningen. Projektgeografin utgörs av kommunerna vid Vindelälvens avrinningsområde: Norsjö, Malå, Lycksele, Vindeln, Sorsele, Vännäs, Arjeplog och Umeå. Hållbarhet och landsbygdsutveckling kommer att genomsyra projektet som ska arbeta för fler och bättre måltidsupplevelser.


FÖRSTUDIE NEXT STEP
Next Step förstudie för internationell växtkraft ska arbeta med att förstå framtidens besöksnäring inriktat på export. Projektet avser att kartlägga vilka förväntningar och förändringar som Coronapandemin har gett upphov till. Frågeställningar som ska besvaras är bland annat hur utbud bör anpassas och hur framtida satsningar på exportmarknaden ska se ut.
Arena älven- Sommar
Med detta projekt vill vi lyfta ett område som en ny mötesplats sommartid för såväl besökare som lokalbefolkningen. Här ska rörelse, rekreation och tillgänglighet vara i fokus. Platsen skall efter projektet vara en naturlig mötesplats där träning, möten och återhämtning sker utan beroende av arrangör men också vara en attraktiv plats för utveckling av nya produkter. Helt enkelt skapa en attraktiv plats för många. Detta skall göras genom att etablera bra samarbeten, naturhinder som främjar rörelserikedom, lekplats, tillgänglighetsanpassade ytor i absolut närhet till vatten, belysning och markarbeten för att underlätta rörelse. Evenemang skall hjälpa till att lyfta platsen.

LYCKSELE VISITOR CENTER
Syftet med samarbetsprojektet är att skapa Lycksele Visitor Center som ska vara öppet och välkomna alla och ha en lokal profil. Lycksele Visitor Center ska arbeta med utveckling av handels- och besöksnäringen i samverkan med förenings- och näringslivet och kommunen samt fortsätta tillhandahålla besöksinformation – vi gör det tillsammans och långsiktigt. Lycksele Visitor Center ska bidra till det attraktiva Lycksele.

NORSJÖ VISITOR CENTER
Projekt Norsjö Visitor Center arbetar aktivt med att stärka och utveckla besöksnäringen i Norsjö kommun, både företag inom besöksnäringen och utbudet av upplevelser, aktiviteter och besöksmål. Norsjö Visitor Center ska vara Norsjös fönster utåt och besökarnas informationsportal.


NORSJÖ FISKEDESTINATION
Norsjö Fiskedestination är projektet som syftar att främja samarbeten som tillgängliggör och synliggör fisket i Norsjö kommun. Vi jobbar ihop med lokala fiskeföreningar och FVOs för att uppnå målen; att skapa ett digitalt och fysiskt fiskecenter samt marknadsföra Norsjö som fiskedestination.
LOKALA ERFARENHETER, LOKALA MÖJLIGHETER

KARIN FÄLLMAN STENLUND
VERKSAMHETSLEDARE
Karin har, tillsammans med medarbetare och styrelse, arbetat för länets besöksnäring sedan 2003 och Guldriket. Sedan dess har hon lett skutan Gold of Lapland med en klok och varm hand. Jobbar mest från Norsjökontoret.

CECILIA WALLINDER
DESTINATIONSUTVECKLARE
Cecilia är utbildad reseproducent och har arbetat inom besöksnäringen sedan 2011. Till Gold of Lapland återvände hon 2017 och är en stark förespråkare för biosfärområden och har alltid nära till ett gott skratt. Jobbar mest från Norsjökontoret.

VICTOR WORONOWICZ
MEDLEMSANSVARIG
Föddes i USA till polska föräldrar och har bott i Frankrike, Schweiz och Skottland men nu har han bosatt sig här i norra Sverige. Jobbar mycket med det digitalt och designlösningar till verksamheter! Jobbar mest från Umeå

MARINO CARLSSON
DESTINATIONSUTVECKLARE
Marino är energirik och har många bollar i luften. Konceptutveckling är en av paradgrenarna där han utvecklat nya Motorsporter och var bland annat med och startade upp Motorveckan. Arena Älven och platsutveckling ligger varmt om hjärtat. Utgår från Visitor Center i Lycksele.

ANNA ISRAELSSON
DESTINATIONSUTVECKLARE
Anna är utbildad journalist och har över 15 års erfarenhet inom mediebranschen. 2020 återvände hon med familjen till inlandet och den självklara platsen att bo och leva på, Malå.

FELICIA MORÉN
DESTINATIONSUTVECKLARE
Idérik och utvecklingsdriven turismvetare med många bollar i luften. Jobbar mest från Norsjökontoret.

FLORIANE COLONNIER
PROJEKTLEDARE
Floriane föddes i Frankrike och ville alltid bo i Skandinavian. Nu har hon sitt eget turridningsföretag i Västerbotten. Hos Gold of Lapland är hon projektledare på olika LEADER projekt.
“Gold of Lapland är en ledande verksamhet i Västerbotten som alltid försöker hitta ny möjligheter och utvecklingsprojekt inom regionen.”
SENASTE NYHETSBREV
Hur smakar en Nationalälv?
Ett samarbetsprojekt där mat och matproducenter/kreatörer från området kring Vindelälven ska lyftas och stärkas i nytt projekt. Detta vill [...]
50% Kommunikatör Gold of Lapland
Förutsatt att projektet beviljas söker vi en lagspelare som tillsammans med projektets övriga kommunikatörer från destinationsbolagen kommer du att [...]
50 % för internationell besöksnäring
Gold of Lappland ekonomisk förening har sökt det länsövergripande projektet Västerbotten Sweden som ska arbeta för att sammanföra, [...]
Digital värdskapsutbildning
Projekt Bärkraft har tagit fram en digital värdskapsutbildning som ska vara till hjälp för företag och individer att förbättra [...]