AVSLUTADE PROJEKT

REGIONALA RÄTTER

Syftet med projektet är att skapa säljbara upplevelsepaket på Gammplatsen strax utanför Lycksele där regionala rätter ska vara den centrala delen. Gäster från när och fjärran ska erbjudas besöka Gammplatsen och där bli serverade menyer som har regional anknytning till området. Projektet kommer även att se över vad som krävs formellt för att genom små anpassningar, förbereda någon av fastigheterna och faciliteterna på Gammplatsen för att kunna ha övernattande gäster. Detta för att förstärka upplevelsen för gästen, att de på sätt och vis får vara en del av historian, om så bara för en natt.

LÄS MER

INTILL

INTILL – Innovativ turism i Lappland
Tre destinationsorganisationer Gold of Lapland, Hemavan Tärnaby och South Lapland har gått in i ett samverkansprojekt för att utveckla turismen i den geografiska regionen Malå, Norsjö, Lycksele, Storuman, Vilhelmina, Åsele, Dorotea och Strömsund.
Visit Hemavan Tärnaby är projektägare och Gold of Lapland ekonomisk förening är en av samverkansparterna i projektet. Kommunerna, Region Västerbotten och två av destinationerna medfinansierar projektet. Strukturfondspartnerskapet för övre Norrland har den 24/6 beslutat att beviljat motsvarande 22 811 500 kronor till projekt INTILL.

Total budgeten för hela projektet blev 45,6 milj. kronor.

LOKALA ERFARENHETER, LOKALA MÖJLIGHETER

KARIN FÄLLMAN STENLUND

VERKSAMHETSLEDARE

Karin har, tillsammans med medarbetare och styrelse, arbetat för länets besöksnäring sedan 2003 och Guldriket. Sedan dess har hon lett skutan Gold of Lapland med en klok och varm hand. Jobbar mest från Norsjökontoret.

CECILIA WALLINDER

DESTINATIONSUTVECKLARE

Cecilia är utbildad reseproducent och har arbetat inom besöksnäringen sedan 2011. Till Gold of Lapland återvände hon 2017 och är en stark förespråkare för biosfärområden och har alltid nära till ett gott skratt. Jobbar mest från Norsjökontoret.

MARINO CARLSSON

DESTINATIONSUTVECKLARE

Marino är energirik och har många bollar i luften. Konceptutveckling är en av paradgrenarna där han utvecklat nya Motorsporter och var bland annat med och startade upp Motorveckan. Arena Älven och platsutveckling ligger varmt om hjärtat. Utgår från Visitor Center i Lycksele.

FELICIA MORÉN

DESTINATIONSUTVECKLARE

Idérik och utvecklingsdriven turismvetare med många bollar i luften. Jobbar mest från Norsjökontoret.

HANS-OLOF DALHBLOM

DESTINATIONSUTVECKLARE

Glad och spontan person som gärna gör nya bekantskaper, hos Gold of Lapland jobbar ja som destinationsutvecklare och trivs bra med ett omväxlande och utmanande arbete. Jobbar mest från Lyckselekontoret.

MONICA MARKLUND

PROJEKTLEDARE VÄLKOMMEN TILL BYDGEN

Monica Marklund jobbar halvtid som projektledare för projekt Välkommen till bygden! Den andra halvtiden jobbar hon som verksamhetsledare för Leader Skellefteå Älvdal. Hon jobbar oftast från sitt kontor i Åbyn, Byske.

FLORIANE COLONNIER

PROJEKTLEDARE CATCH AND RELEASE

Floriane föddes i Frankrike och ville alltid bo i Skandinavian. Nu har hon sitt eget turridningsföretag i Västerbotten. Hos Gold of Lapland är hon projektledare på olika LEADER projekt.

ANNA ISRAELSSON

DESTINATIONSUTVECKLARE

Anna är utbildad journalist och har över 15 års erfarenhet inom mediebranschen. 2020 återvände hon med familjen till inlandet och den självklara platsen att bo och leva på, Malå.

CAROLIN VALLGREN

PROJEKTLEDARE BÄRKRAFT

Carolin jobbar som projektmedarbetare i Bärkraft sedan 2019, med särskilt ansvar för Vindelns kommun.

VICTOR WORONOWICZ

PROJEKTLEDARE OCH DIGITAL STRATEG

Föddes i USA till polska föräldrar och har bott i Frankrike, Schweiz och Skottland men nu har han bosatt sig här i norra Sverige. Jobbar mycket med det digitalt och designlösningar till verksamheter! Jobbar mest från Umeå

“Gold of Lapland är en ledande verksamhet i Västerbotten som alltid försöker hitta ny möjligheter och utvecklingsprojekt inom regionen.”

DONALD ERIKSSON • ORDFÖRANDE

SENASTE NYHETSBREV