AVSLUTADE PROJEKT
PROJEKT BÄRKRAFT
Projekt Bärkraft/Bærekraft var ett gränsöverskridande samarbete mellan Gold of Lapland, Visit Hemavan Tärnaby och Visit Helgeland i Norge. Projektet bidrog till en mer hållbar besöksnäring och finansierades av Interreg Botnia Atlantica, Region Västerbotten och de deltagande kommunerna.

REGIONALA RÄTTER
Syftet med projektet är att skapa säljbara upplevelsepaket på Gammplatsen strax utanför Lycksele där regionala rätter ska vara den centrala delen. Gäster från när och fjärran ska erbjudas besöka Gammplatsen och där bli serverade menyer som har regional anknytning till området. Projektet kommer även att se över vad som krävs formellt för att genom små anpassningar, förbereda någon av fastigheterna och faciliteterna på Gammplatsen för att kunna ha övernattande gäster. Detta för att förstärka upplevelsen för gästen, att de på sätt och vis får vara en del av historian, om så bara för en natt.

INTILL
INTILL – Innovativ turism i Lappland
Tre destinationsorganisationer Gold of Lapland, Hemavan Tärnaby och South Lapland har gått in i ett samverkansprojekt för att utveckla turismen i den geografiska regionen Malå, Norsjö, Lycksele, Storuman, Vilhelmina, Åsele, Dorotea och Strömsund.
Visit Hemavan Tärnaby är projektägare och Gold of Lapland ekonomisk förening är en av samverkansparterna i projektet. Kommunerna, Region Västerbotten och två av destinationerna medfinansierar projektet. Strukturfondspartnerskapet för övre Norrland har den 24/6 beslutat att beviljat motsvarande 22 811 500 kronor till projekt INTILL.
Total budgeten för hela projektet blev 45,6 milj. kronor.

Lära Tillsammans
Projekt Lära tillsammans kom till under pandemins start. I detta projekt tog vi sikte på att skapa en god lokalkännedom bland småskaliga lokala producenter, besöksmål och till viss del även lokalbefolkning. Vi genomförde en studieresa i bygden, anordnade workshop och skapade en lokalguide med kontaktuppgifter, artiklar och “fun facts” om Norsjö kommun. Guiden har delats ut bland deltagande aktörer, handeln, kommunreception och besökare.

Mervärde Norsjö
Mervärde Norsjö syftar att tillsammans med det lokala näringslivet ta fram en finansiell modell för lokal utveckling. Genom att anslutna företag lägger påslag på produkter och tjänster kan pengar samlas in för att möjliggöra att fler utvecklingsinsatser genomförs, med syftet att skapa en bygd som är trevligare att både vistas och verka i.

LOKALA ERFARENHETER, LOKALA MÖJLIGHETER

KARIN FÄLLMAN STENLUND
VERKSAMHETSLEDARE
Karin har, tillsammans med medarbetare och styrelse, arbetat för länets besöksnäring sedan 2003 och Guldriket. Sedan dess har hon lett skutan Gold of Lapland med en klok och varm hand. Jobbar mest från Norsjökontoret.

CECILIA WALLINDER
DESTINATIONSUTVECKLARE
Cecilia är utbildad reseproducent och har arbetat inom besöksnäringen sedan 2011. Till Gold of Lapland återvände hon 2017 och är en stark förespråkare för biosfärområden och har alltid nära till ett gott skratt. Jobbar mest från Norsjökontoret.

MARINO CARLSSON
DESTINATIONSUTVECKLARE
Marino är energirik och har många bollar i luften. Konceptutveckling är en av paradgrenarna där han utvecklat nya Motorsporter och var bland annat med och startade upp Motorveckan. Arena Älven och platsutveckling ligger varmt om hjärtat. Utgår från Visitor Center i Lycksele.

FELICIA MORÉN
DESTINATIONSUTVECKLARE
Idérik och utvecklingsdriven turismvetare med många bollar i luften. Jobbar mest från Norsjökontoret.

HANS-OLOF DALHBLOM
DESTINATIONSUTVECKLARE

FLORIANE COLONNIER
PROJEKTLEDARE
Floriane föddes i Frankrike och ville alltid bo i Skandinavian. Nu har hon sitt eget turridningsföretag i Västerbotten. Hos Gold of Lapland är hon projektledare på olika LEADER projekt.

ANNA ISRAELSSON
DESTINATIONSUTVECKLARE
Anna är utbildad journalist och har över 15 års erfarenhet inom mediebranschen. 2020 återvände hon med familjen till inlandet och den självklara platsen att bo och leva på, Malå.

VICTOR WORONOWICZ
PROJEKTLEDARE OCH DIGITAL STRATEG
Föddes i USA till polska föräldrar och har bott i Frankrike, Schweiz och Skottland men nu har han bosatt sig här i norra Sverige. Jobbar mycket med det digitalt och designlösningar till verksamheter! Jobbar mest från Umeå
CAMILLA LINDQVIST
INFORMATÖR
Camilla är utbildad förskollärare och kommunikatör. Gillar kreativa lösningar och möta nya människor. Foto och text är hennes grej! Utgår från Lyckselekontoret.
“Gold of Lapland är en ledande verksamhet i Västerbotten som alltid försöker hitta ny möjligheter och utvecklingsprojekt inom regionen.”
SENASTE NYHETSBREV
Digital värdskapsutbildning
Projekt Bärkraft har tagit fram en digital värdskapsutbildning som ska vara till hjälp för företag och individer att förbättra [...]
Covid, kunskap och kommande tider
Nu har det gått 8 månader sedan Coronapandemins effekter drabbade besöksnäringen med full kraft. Vi hamnade alla i [...]
Export, digital hållbarhetscoacning, kärlek och paketering!
En dryg månad på det nya året har gått och vi hoppas innerligt att det blir ett bättre [...]