Christopher Storm från Granö Beckasin har, genom satsningen Västerbotten Sweden, haft en föreläsning om travel trade och coachat företag inför Swedish Workshop. Den 24-25 april var Kronlunds Kursgård och Reindeer Ranch på plats tillsammans med Christopher på mässan i Södertälje.

– Det har gått över förväntan bra, vi var fullbokade med möten. Jag har varit på workshops i över 14 år och den här var bland den bästa hittills. Trots alla orosmoln och de stora förändringar som sker, så verkar vår destination vara mer efterfrågad än någonsin, säger Christopher.

Arbetet med coaching fortsätter även efter Swedish Workshop. Nu ska företagen fördjupa sina relationer med researrangörerna, förhandla och få ett avslut på sina påbörjade affärer.
– Sedan gäller det att vara redo när de första gästerna kommer, säger Christopher.

Trendspaningar om “Coolcation”
Swedish Workshop innehöll också en kunskapsdag med föreläsningar. Bland andra pratade Anna Österlund från Placebrander om trender och Lina Skandevall, reseskripent och influencer, berättade om kulturturism och Visit Swedens kampanj ”Luxury of a different nature”.

Visit Swedens Travel Trade-team lyfte de senaste trenderna och vad som är avgörande framgångsfaktorer. På de tysktalande marknaderna, i Storbritannien, USA, Kina och Beneluxländerna är den stora trenden just nu “Coolcation”, där ett varmare klimat i Södra Europa ökar intresset för de nordiska länderna. Vikten av ett gott värdskap och att paketera attraktiva produkter, baserat på berättelser om våra traditioner och kultur, ligger också i tiden.

– Många av trenderna som vi ser är precis det vi har att erbjuda i Västerbotten. Något som lovar gott inför framtiden, säger Annica Öhman, projektledare i Västerbotten Sweden.

Inspelning av webbinarium med Christopher Storm

För dig som missade webbinariet med Christopher Storm finns det att se i efterhand.

Medfinansieras av Europeiska Unionen och Region Västerbotten